Kon. Maaslandse Scheidsrechers:


Verslag wedstrijd als gastploeg bij de finale van de Beker Leenen te Genk.

Zaterdag 15 mei 2010 speelden we in Bokrijk tegen SOVA (Scheidsrechters van de stad Antwerpen)


Opstelling:

Meyers Joris; El-Aqzouime Salahem; Di Monaco Pasquale; Van Gompel Robin; Palusci Rocco; Moonen David; Pinxt Peter; Vanheusden Davy; Riyani Issam; Reynders Timmy; Vuurstaek Davy; Namir Mourad


Wedstrijdverslag:

Hoewel we de eerste tien minuten geen doelkans bij mekaar speelden, slaagden we erin de tegenstander ver van het eigen doel te houden.

Van dan af voelden we dat we de tegenstander aankonden en gingen we wat gedurfder aanvallen. Zo gaf Namir Mourad in de tiende minuut een mooie voorzet van op rechts, maar de kopbal die volgde ging voorlangs.

We kwamen daarna nog meer in de match en zowel onze aanvallers als onze middenvelders gingen steeds sterker combineren. De verdediging moest soms (letterlijk) haar hele gewicht in de strijd werpen, maar hield al bij al, goed stand.

Vervolgens kregen we twee schietkansen. In de 17e minuut ging een schot van Vangompel over het doel en in de 20ste bokste de keeper van SOVA een schot van Namir weg.

In de 23e is het dan toch zover! Onze spits, El Aqzouime maakt een mooie aanval koelbloedig af. Onze nieuwe collega, blijkt een technisch begaafde voetballer te zijn. Een aanwinst voor de ploeg.

In de 27e minuut kan onze tegenstander pas voor het eerst een doelgerichte aanval in mekaar steken. Joris Meyers, onze keeper, staat attent mee te voetballen, ondanks een zware nacht.

Vijf minuten later is het dan weer onze beurt. Een scherpe aanval wordt door Namir Mourad afgewerkt.

We verliezen dan even de concentratie en dat betalen we twee minuten later met een tegendoelpunt.

Gelukkig laten we het hoofd niet hangen. Ons middenveld speelt sterk. Davy Vuurstaek, Rocco Palusci en Namir kunen zich goed doorzetten en onze spitsen aan het werk houden.

In de 37ste breekt Riyani Issam door, maar zijn schot gaat voorlangs in hoekschop.

Toch weten we voor de rust de 1-3 nog op het bord te krijgen. Een doelpunt van Rocco Palusci.


De tweede helft is de wedstrijd van mindere kwaliteit.

Wijzelf starten niet goed en worden teruggedrongen. Pinxt Peter, Pasquale Di Monaco, Timmy Reynders, Van Gompel Robin, Vanheusden Davy en Moonen David verdedigen onder zware druk. Gelukkig hebben we nog steeds een uitstekende Joris in het doel. Toch komen we twee keer goed weg als de Antwerpenaren van kortbij missen.

Gaandeweg komen er voor ons dan countermogelijkheden. Wij missen enkele mooie kansen.

Eindelijk scoort Mourad dan de 1-4.

Uit een één twee met Pasquale volgt snel daarna de 1-5 van Riyani Issam.

Na een hoekschop scoren onze tegenstanders dan nog een eigen goal, enkele minuten voor het affluiten.


We mogen zeggen dat we verdient gewonnen hebben. We hadden dan ook een enthousiaste coach en dito afgevaardigde: De heren Giuliani Angelo en Creemers Jean-Marie.


In de marge …

  • Bedankt aan het trio Claesen, Vandeweyer, Hindrikx voor de goede leiding.
  • Dank aan onze twee jonge supporters!
  • In de tweede helft was een assistent-scheidsrechter plots zoek. Na een buitenspel konden zowel wij, als de scheidsrechter hem niet meer vinden … . We moeten Bokrijk Sport dringend verzoeken ook enkele struiken aan de zijlijnen te planten.
  • We speelden met drie gastspelers van het Gewest Genk. We speelden op uitdrukkelij verzoek van Genk, want we wisten immers al van bij de wedstrijdaanvraag dat we niet genoeg spelers zouden hebben. Er waren immers nog wedstrijden waar onze collega’s moesten fluiten. Jammer van de afwezigen, volgende keer beter!
  • In de kantine werd er nog duchtig aan fanwerving gedaan. Hebben we volgende wedstrijd een suppor(s)ter extra??
  • Er zou in elk geval een charmant mondje extra zijn op de barbecue van volgend jaar ...